Een lekkere pasta salade met verse spinazie. Als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ of buffet. Ook lekker met rucola in plaats van spinazie.

Informatie
- Aantal personen: 4
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Soort: Salade
- Keuken: Italiaans
Ingredienten
- 500 gram verse pasta farfalle of fusilli (dit zijn de vlindertjes pasta)
- 2 lente ui
- 50 gram zongedroogde tomaatjes in olie
- 250 gram verse spinazie (steeltjes verwijderen) of rucola
- 40 gram pijnboompitjes
- 2 eetlepel oregano
- 120 ml olijfolie
- 2 theelepel chili peper
- 2 teen knoflook
Voorbereiding
- Was de spinazie en verwijder de steeltjes
- Snij de spinazie in reepjes
- Kook de pasta en laat deze volledig afkoelen onder koud water
- Snijd de zon gedroogde tomaten in kleine stukjes
- Snijd de lente ui in kleine ringen
- Bak de pijnboompitjes goudbruin
- Maak een dressing van de olie, chili en knoflook
Bereiding
- Doe de pasta in een salade schaal
- Voeg de spinazie, zongedroogde tomaten, lente ui, pijnboompitten en oregano toe en roer alles goed door
- Voeg de dressing toe en roer nogmaals goed door
- Breng op smaak met vers gemalen peper en zout