Pasta salade met spinazie

Een lekkere pasta salade met verse spinazie. Als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ of buffet. Ook lekker met rucola in plaats van spinazie.

Informatie

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Soort: Salade
  • Keuken: Italiaans

Ingredienten

  • 500 gram verse pasta farfalle of fusilli (dit zijn de vlindertjes pasta)
  • 2 lente ui
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in olie
  • 250 gram verse spinazie (steeltjes verwijderen) of rucola
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 2 eetlepel oregano
  • 120 ml olijfolie
  • 2 theelepel chili peper
  • 2 teen knoflook

Voorbereiding

  1. Was de spinazie en verwijder de steeltjes
  2. Snij de spinazie in reepjes
  3. Kook de pasta en laat deze volledig afkoelen onder koud water
  4. Snijd de zon gedroogde tomaten in kleine stukjes
  5. Snijd de lente ui in kleine ringen
  6. Bak de pijnboompitjes goudbruin
  7. Maak een dressing van de olie, chili en knoflook

Bereiding

  1. Doe de pasta in een salade schaal
  2. Voeg de spinazie, zongedroogde tomaten, lente ui, pijnboompitten en oregano toe en roer alles goed door
  3. Voeg de dressing toe en roer nogmaals goed door
  4. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *